miércoles, 16 de mayo de 2018

Futbol femení: L'etern oblidat

Aquests dies farem una sèrie de publicacions sobre un esport que sembla oblidat per molta gent: El futbol femení.
Per començar, mostrarem un article d'opinió de l'Adrián Oliván, jove entrenador de futbol base. Durant aquests dies parlarem amb jugadores, altres entrenadors i experiències:  
El Futbol Femení està en plena expansió però a dia d' avui no es parla del títol de lliga que va guanyar l’Atlètic de Madrid davant al F.C. Barcelona el passat Diumenge. Tampoc es diu que per guanyar la lliga només reben 1.350€ per tot l' equip, que va a uns 54€ per jugadora, quan el president de la federació cobra uns  3.200€ al dia.
És normal que unes noies que guanyen un títol tan competit i igualat entre el Atlètic de Madrid i el Barça no cobren ni una desena part que els jugadors de primera masculins?
És normal que un equip amb tanta història com el Reial Madrid encara no tingui femení?
És normal que la lliga femenina no tingui tanta representació televisiva com el futbol masculí?
A Tarragona per desgràcia el futbol femení encara no té tanta tirada com s’esperava, degut a que no hi ha suficients equips que apostin per aquest esdeveniment. N’hi ha que per estalviar-se uns diners tanquen la seva secció femenina, restant-li importància, però per sort d' altres com Icomar, Morell, Floresta o FC Tarraco, aposten fort per les categories femenines.
I jo, com entrenador penso: tan estrany és que una noia jugui a futbol? Els estereotips son massa forts però estem al segle XXI i ara es temps de que el futbol femení passi d' un segon pla a un principal. Elles juguen a un nivell molt alt, i a part tenen més dificultats ja que han de treballar en un altre feina per arribar a final de mes.
En definitiva, convido a veure el fútbol femení, és un espectacle on es demostra l' autèntica passió sense cobrar la quantitat que cobren Messi, Ronaldo o Neymar.


Adrián Oliván, entrenador de futbol base.

2 comentarios:

  1. Molt trist tot plegat, encara queda molt per recórrer. Els jugadors del Real Madrid tenenuna prima de 600.000 per cap si guanyen la champions, les noies ens hem d'organitzar per poder jugar i estudiar a la vegada. Aquí ens hauríem d'acostumar a valorar el fútbol femení com fan a EEUU o Suecia on allí els sous són més igualitaris entre homes i dones. Gràcies per explicar temes que mai se'n parlen company

    ResponderEliminar
  2. Molt d'acord en tot el que dius. Potser l'error comença quan creus que en futbol femení no trobaràs l'espectacle que es suposa que trobes en el masculí. Gran error, per descomptat. Jan Pol i jo vam veure l'Espanyol-Barça fa uns dies i va ser genial. (Joan)

    ResponderEliminar