lunes, 15 de octubre de 2018

Marea Verda Europea


Avui en política internacional ens despertàvem amb les eleccions al Landtag de Baviera.

El partit germà de la Merkel, el CSU ha perdut 10,5% del vot. Per contra, els Verds han tret el millor resultat de la seva història quedant segons amb un 17,5% del vot, pujant així 8,9% i doblant els seus resultats del 2013.

Destacar també la desfeta de l'SPD que perd quasi un 11% dels seus suports. El partit de l'esquerra moderada tradicional del país ha quedat molt tocat després de dos pactes a àmbit nacional amb la dreta i això ha fet que els Verds és mengessin part del seu electorat.

Un altre fet habitual les últimes eleccions als Ladtags és l'entrada de l'extrema dreta. Avui però, ha diferència de moltes altes vegades, (Molts cops entraven de cop amb un 14-15%) an entrat amb un 10,6.

Torna al Parlament l'FDP, amb un 5%. De fet o fa al límit ja que a Alemanya per tenir representació necesites aquest percentual.

Una de les dades més sorprenents és Munic on els Verds han guanyat per davant de la CSU amb un 30% del vot.

Altres eleccions a destacar durant el dia d'ahir són les de Luxemburg i Municipals Belgues. Al primer, la victòria a sigut pel partit de la dreta tradicional el CSV amb una forta pujada dels Verds. I al segon i ha diversos resultats on destaquem el que va haver a Brussel·les on els partits d'Esquerres van guanyar per diferència.

Acabem article amb un posant els millors resultats dels Verds al conjunt de les tres eleccions:

  1. Munic (Bavaria) +18,2
  2. Antwerp (Bélgica) +10,2
  3. Nuremberg (Bavaria) +10,2
  4. Bavaria General +8,9
  5. Ciutat de Luxembourg +6,7
  6. Flanders (Bélgica) +5,5
  7. Luxemburg General 5,0



No hay comentarios:

Publicar un comentario